Rahvusnaiskond mängis väga südi MM-valikturniiri 

Rahvusnaiskond osales käesoleval koondisesuvel maailmameistrivõistluste valikturniiril, kus 30. maist 4. juunini kohtus koondis Portugalis peetaval turniiril võõrustajate kõrval Prantsusmaa, Saksamaa, Soome, ja Sloveeniaga.

Kahjuks ei saanud tänavusest koondisesuvest osa võtta samuti välismaal mängivad Anu Ennok ja Polina Bratuhhina-Pitou. Viimasel viiel aastal Eesti parimaks naisvõrkpalluriks valitud Ennoki koondiseplaanidele tõmbas kriipsu peale hüppeliigese vigastus, Bratuhhina-Pitou jääb eemale perekondlikel põhjustel. Küll oli meil nurgaründaja positsioonile võtta aga Rootsi meistrisarja kõige ohtlikum servija Nette Peit ja Soome meistriliiga põhiturniiril paremuselt kolmanda punktisumma kogunud Kristiine Miilen. Hoolimata liidrite puudumisest mängis rahvusnaiskond väga südi MM-valikturniiri, kus võidud nopiti nii põhjanaabrite kui Prantsusmaa üle.

Pärast aastast pausi oli koondises tagasi Ameerikas õppinud Kadi Kullerkann, kes liitus pärast tudeerimise lõppemist poole hooaja pealt Hollandi meistriliigas mängiva Almelo Eurospediga. Tema õde, Liis Kullerkann tuli koondisesse Saksa meistrisarja hooajalt. Viies välismängija oli temporündaja Eliise Hollas, kes pallis lõppenud hooajal Prantsusmaa meistriliigas.

„Me ei ole küll nii tugevad kui eelmisel sügisel peetud EM-valiksarja mängudes, ent tulevikule mõeldes saame eelseisvalt valikturniirilt ülihead kogemused. Palluritel, kes on eelnevalt olnud rohkem vahetusmängijate pingil või pole üldse koondisesse kuulunud, avaneb nüüd hea võimalus ennast tõestada. Kogu naiste võrkpalli arvestades on tegemist hea arenguetapiga, sest mida suurem on mängijate valik, seda tugevamaks muutub ka koondis,” rääkis rahvusnaiskonna peatreener Andrei Ojamets turniiri eel.

Pärast Portugalis peetud matše sai juhendaja aga rõõmsalt nentida järgmist: "Tulemus oli tõesti võib-olla isegi üle ootuste hea. Ka alagrupi võitnud Saksamaa treener ütles, et turniiril oli kaks suurt üllatust. See, et Prantsusmaa oli nii kehv ja Eesti nii hea. Sellise hinnanguga tuleb nõustuda. Saime esimese kogemuse viiepäevaselt turniirilt ja kokkuvõttes tuleb öelda, et turniir oli raske nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Naiskonnale julgen aga igatahes hindeks panna „nelja”. Üllatusnelja." Pikemat turniirijärgset intervjuud Andrei Ojametsaga saab lugeda SIIT.

Rahvusnaiskonna koosseis (sulgudes mängija klubi 2016/2017 hooajal):
Nurgaründajad:
Raili Kont-Kontson (Tallinna Ülikool), Kristiine Miilen (Rovaniemi Woman Volley, Soome), Nette Peit (Lindesberg Volley, Rootsi), Silvia Pertens (Audentese SG/Noortekoondis), Erle Püvi (TTÜ/Tradehouse)

Temporündajad: Eliise Hollas (Kohila VK/E-Service), Agnes Karm (Audentese SG/Noortekoondis), Liis Kullerkann (Erfurti Schwarz-Weiß, Saksamaa), Eliisa Peit (Kohila VK/E-Service)

Diagonaalründajad: Kadi Kullerkann (Almelo Eurosped, Holland), Kertu Laak (Kohila VK/E-Service),

Sidemängijad: Julija Mõnnakmäe (Kohila VK/E-Service), Egle Püvi (TTÜ/Tradehouse), Melissa Varlõgina (Tallinna Ülikool)

Liberod: Kristi Nõlvak (TTÜ/Tradehouse), Loora Orav (Audentese SG/Noortekoondis)

Peatreener: Andrei Ojamets

Treener: Marko Mett

ÜKE treener: Indrek Verro

Füsioterapeut: Hardi Paas

Mänedžer ja statistik: Mihkel Sagar

MM-valiksari. Euroopa tsooni teine ring. F-alagrupp

31. mai - 4. juuni, Portugal, Viana do Castelo

 31. mai 17:00 Saksamaa vs Sloveenia
  19:30 Portugal vs Prantsusmaa
  22:30 Soome vs Eesti
 1. juuni 17:00 Prantsusmaa vs Sloveenia
  19:30 Portugal vs Soome
  22:30 Eesti vs Saksamaa
 2. juuni 17:00 Soome vs Prantsusmaa
  19:30 Saksamaa vs Portugal
  22:30 Sloveenia vs Eesti
 3. juuni 17:00 Soome vs Saksamaa
  19:30 Prantsusmaa vs Eesti
  22:30 Portugal vs Sloveenia
 4. juuni 17:00 Saksamaa vs Prantsusmaa
  19:30 Eesti vs Portugal
  22:30 Sloveenia vs Soome